Benieuwd waar jouw kansen liggen? Wij helpen je graag om succesvoller te worden!
$

Gratis proefwebsite

Ben jij benieuwd hoe jouw toekomstige website er uit kan zien. Vraag dan vrijblijvend een proefsite aan!

$

Gratis social media check

Ben jij benieuwd waar jouw social media nu staat en waar de kansen liggen? Vraag dan nu een gratis social media check aan!

$

Gratis SEO quickscan

Ben jij benieuwd waar jouw kansen liggen omtrent zoekmachine optimalisatie? Vraag dan nu een gratis SEO quickscan aan!

$

Vrijblijvend adviesgesprek

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een logo en huisstijl voor jouw bedrijf? Plan vrijblijvend een afspraak in!

5 problemen waar jij tegenaan loopt bij jouw zakelijke social media

Heb je moeite om grip te krijgen op jouw sociale media? Wij geven je vijf problemen waar jij rekening mee moet houden als het gaat om jouw social media! Heb je na het lezen van deze blog vragen of wil je weten hoe jouw social media ervoor staat? Vraag dan een gratis social media check aan!

1. Je richt je niet op de juiste doelgroep.

Een fout die vaak gemaakt wordt, is proberen een breed publiek te bereiken, in plaats van zich te concentreren op mensen die geïnteresseerd zijn in jouw producten of diensten.

Fictieve klantprofielen kunnen u helpen meer te weten te komen over uw doelgroep, maar als je echt wil dat deze strategie werkt, moet je een uitgebreid klantonderzoek doen. Bekijk bijvoorbeeld jouw websitebezoekers of bekijk klanten die in de afgelopen maanden producten hebben gekocht in jouw winkel.

Het is belangrijk om erachter te komen wat jouw klanten van jou en je bedrijf verwachten. Dan kan je jouw social media strategie daarop aanpassen. Dit zal bijdragen aan het succes van jouw social media!

2. Je hebt likes, shares of websiteverkeer gekocht.

Hoe gek het ook klinkt en je zal het misschien niet direct geloven, maar er zijn bedrijven die volgers kopen. Doe dit niet!

Concentreer je op organische groei. Het is natuurlijk niet per se verkeerd om advertenties te gebruiken op social media, zo lang je je maar richt op jouw doelgroep!

Social media marketing is een marathon, geen sprint

3. Je maakt geen prioriteit van engagement.

Engagement met jouw volgers kan op verschillende manieren: winacties, polls of Q&A’s. Dit zijn slechts een paar manieren om in contact te komen met je volgers. Geef je volgers een reden om met jouw bedrijf te connecten, anders zul je al snel merken dat jouw social media niet meer zal groeien!

4. Je deelt geen waardevolle content.

Ongeveer 80% van de mensen die het internet gebruiken heeft tenminstens één social media account.

Het creëren en delen van waardevolle inhoud is een essentieel onderdeel van het laten groeien van jouw social media. Geef je volgers een reden om op die like-, comment- of deelknop te klikken door waardevolle en leuke content te plaatsen!

5. Je werkt niet met andere merken

Werk je nog niet ‘samen’ met andere bedrijven op social media? Zorg dat je dat wel gaat doen! Plaats je een interessant bericht waar je met een klant aan hebt gewerkt? Tag dit bedrijf dan in jouw bericht, zodat zij dit kunnen delen met hun netwerk. Zo zorg je ervoor dat het netwerk van jouw klant jouw bedrijf leert kennen!

Andere blogs en artikelen