Skip to content Skip to footer

Wijngaard de Wolfshaar

Tussen de Twentse weilanden nabij Geesteren ligt Wijngaard de Wolfshaar. Het produceren van mooie wijnen met het oog op duurzaamheid en respect voor het milieu, is waar dit familiebedrijf voor staat. Wij kregen de mooie opdracht om de namen van de wijnen, het logo & de huisstijl en de website te verzorgen.

Logo opbouw - Wijngaard de Wolfshaar - OH marketing

Naamgeving wijnsoorten

De naam ‘Wijngaard de Wolfshaar’ verwijst naar de straat waar het bedrijf gelegen is. Voor de wijnen moesten hierbij passende namen worden ontwikkeld. We besloten om de naamgeving geheel in het thema van wolven door te voeren. Zo bedachten we namen,  zoals: Howling Night, Akela en Canis Lupus. Waarbij Howling Night een verwijzing is naar het kenmerkende huilen van de wolf, Akela de naam is van een wolf uit Jungleboek en Canis Lupus een verwijzing is naar de officiële benaming voor wolf in het Latijn. De namen zijn passend bij het type wijn en dragen daarnaast bij aan de branding.

Naamsopbouw - Wijngaard de Wolfshaar - OH marketing

Logo & huisstijl

In het logo & de huisstijl is een hoofdrol weggelegd voor de wolf. Het logo zelf is een gestileerde wolvenkop met scherpe lijnen, wat het geheel een strakke en moderne uitstraling geeft. De gekozen kleuren zijn geel en donkergrijs, waarbij het geel een knipoog is naar de opvallende gele ogen van wolven, terwijl de grijze kleur een verwijziging is naar hun karakteristieke grijze vacht. Deze logo- en huisstijlelementen zijn consequent doorgevoerd in het drukwerk, zoals de visitekaartjes en het briefpapier.

kleuren opbouw - Wijngaard de Wolfshaar - OH marketing

Website

Naast drukwerk is het vandaag de dag natuurlijk essentieel om ook online aanwezig te zijn. We hebben daarom voor Wijngaard de Wolfshaar een website gemaakt. De website is opgebouwd als een onepager, waar je gemakkelijk meer informatie kunt vinden over de wijnen, het bedrijf en de contactgegevens.

Klik hier om het resultaat te bekijken!

Website - Wijngaard de Wolfshaar - OH marketing

Kunnen we jou ook helpen met de naamgeving van een product, een logo & huisstijl of helemaal iets anders? Laat het ons dan weten!

Streekwijn met een bite!

Wijngaard de Wolfshaar - OH Marketing & Reclame